MNV: meg kell egyezni a hollóházi porcelángyár hitelezőivel

A fizetési nehézségekkel küzdő Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. helyzetét a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerint az oldhatja meg, ha a menedzsment megegyezik a hitelezőkkel.

Száraz Gábor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője közölte: a tanács szerdai határozata szerint nem írnak ki új pályázatot a cég eszközeinek és készleteinek értékesítésére. Ehelyett a menedzsment próbáljon megegyezni a cég hitelezőivel, akik nagyrészt állami intézmények, illetve partnerek.

A szóvivő emlékeztetett: a porcelángyár értékesítésére kiírt legutóbbi, 2009 májusában zárult pályázaton sem volt ajánlattevő. Közlése szerint a tanács arra szólította fel a menedzsmentet, hogy kezdeményezze a hitelezőknél a hitelek átütemezését, vagy egy részének elengedését.

A korábbi tájékoztatás szerint a 210 dolgozót foglalkoztató társaság árbevétele 2006-ban még egymilliárd forint volt, de 2008-ban már nem érte el a 700 millió forintot, és veszteségesen működött a dömpingáron beérkező távol-keleti porcelánok piacának növekedése miatt. A cég fizetési nehézségeinek oka többek között az, hogy a kintlévősége elérik a 600 millió forintot. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.