MNV: McCabe újítsa fel a Fradi-pályát!

Jogi nyelven megfogalmazott közleményben tudatta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt a Ferencvárosi labdarúgó klub korábbi tulajdonosával, a sheffieldi Kevin McCabe-bel, hogy köteles felújítani az Üllői úti pályát.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a polgári perrendtartás rendelkezéseinek megfelelően előzetes egyeztetésre megküldte az Esplanede Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. részére az MNV Zrt. mint Eladó, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. mint Vevő, valamint a Sportfólió Kht. va. mint Vagyonkezelő között az ún. „Fradi-pálya" adásvételére vonatkozóan 2008. április 9-én létrejött szerződés teljesítésére kötelezés céljából a Fővárosi Bíróság részére címzett keresetlevél-tervezetet. Az MNV Zrt. a törvényben előírt 15 napos egyeztetési határidőt követően dönt a további jogi lépések megtételéről.

Mint ismeretes, az adásvételi szerződésben a Vevő feltétlen kötelezettséget vállalt arra, hogy a szerződés megkötésétől - 2008. április 9-től - számított kettő éven belül, azaz 2010. április 9-ig az ingatlanon található meglévő stadiont legalább 1,2 Mrd. Ft + Áfa beruházási értéken felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA minimális előírásainak. A Vevő az általa vállalt határidőig, 2010. április 9-ig nem teljesítette szerződéses kötelezettségét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.