MKIK: az állami cégekre ne vonatkozzon a döntési moratórium

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szerint a kormányzat döntési moratóriumát nem kellene kiterjeszteni az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságokra.

A kormány döntése szerint a központi államigazgatási szervek, a költségvetési szervek és a vagyonkezelésükbe tartozó gazdasági társaságok a választásokig csak olyan közbeszerzési eljárást írhatnak ki, amelynek eredményéről a következő kormány megalakulását követően döntenek.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hangsúlyozta: folyamatokat állítana le a állami cégeknél a moratórium betartása. Példaként említette, hogy nemzetközi szerződésben vállalt beruházások akadnának el, illetve az uniós beruházások határidőn belüli előkészítését, megvalósítását tennék ezzel lehetetlenné.

A kamara elnöke szerint ha a kormány segítő szándékú akar lenni a választások előtt, akkor azt kellene mondania, hogy nem nevez ki vezetőt hat hónapnál hosszabb időre, illetve a beruházási pályázatok minél gyorsabb megvalósítását segítené.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.