MKB: Balog Ádám irányít

A tavaly decemberben kirendelt szanálási biztosok megbízásának visszavonását követően csütörtöktől ismét az igazgatóság irányítja az MKB Bankot, élén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöki székéből érkező Balog Ádámmal.

A pénzintézet közleménye szerint Balog Ádám 2015. július 23-tól elnök-vezérigazgatóként irányítja az MKB Bank reorganizációját, a magyar állam tulajdonosi jogkörét továbbra is az MNB látja el. Az igazgatóság tagja még Katona Ildikó üzleti vezérigazgató-helyettes és Hetényi Márk pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettes.

Az MKB kiemeli, hogy Balog Ádám a kezdetektől felügyeli napi szinten a kereskedelmi banknál zajló reorganizációt.

A közlemény szerint a bank szanálási eljárása, így a bank újjászervezése, a szerkezeti struktúra átalakítása, költséghatékonyságának növelése és a bankot terhelő portfólió leválasztása folytatódik.

Az új elnök-vezérigazgatóval kapcsolatban a bank a közleményben kifejti, hogy Balog Ádám a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodástudományi karán szerzett közgazdász végzettséget, majd a Community of European Management Schools International Management mesterszakát végezte el, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen pedig jogi diplomát szerzett.

Balog Ádámot 2013. március 6-ával nevezték ki az MNB alelnökének és a monetáris tanács tagjának. Ezt megelőzően a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkáraként dolgozott, korábban pedig a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft.-nél eltöltött nyolc év alatt tett szert üzleti és tanácsadói tapasztalatokra.

Azután, hogy 2014. december 18-án a magyar állam az MKB Bank tulajdonosi jogainak gyakorlására az MNB-t kérte fel, jegybanki alelnökként felügyelte a hitelintézet leányvállalatokra is kiterjedő átalakítását és újjászervezését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.