Mit kér a MÁV? Két vágányt Göd és Vác között

Kétvágányú vonatforgalmat szeretne a Göd-Vác vasútvonalon a MÁV-Start Zrt. a pályaszakasz felújításának idejére. Ha a társaság kezdeményezése nem kap szabad jelzést, a műszaki meghibásodások idején az utasok buszozhatnak. Reggel Vác, este Budapest felé.

A vasúttársaság azután fordult a kivitelező és a beruházó cégekhez, hogy az elmúlt napokban a biztosítóberendezések meghibásodása, felsővezeték-szakadás és kábelvágások miatt kiszámíthatatlanná vált a vasúti közlekedés, és a járatok késése időnként elérte a 120 percet is.

Szabó Anett elmondta, hogy ha a beruházó hozzájárulása után a kivitelező lehetővé tenné két vágányon a vasúti közlekedést, akkor a felújítás során előálló problémák esetén egy vágányon mindenképpen lehetne közlekedni.    

Amennyiben továbbra is csak egy vágány áll rendelkezésre, probléma esetén egyirányúvá válik a vasúti közlekedés - mutatott rá.

Ebben az esetben a forgalmasabb irányban közlekedtetnék a vonatokat, reggel Budapest, délután Vác felé, a kisebb utasforgalmú irányba pedig vonatpótló buszokkal szállítanák az utasokat. Ehhez Gödön tartalékbuszok állnak rendelkezésre.

Hozzátette: a MÁV megvizsgálta azt a lehetőséget is, hogy a felújítás idejére leállítják a vonatforgalmat, és helyettesítő busszal viszik az utasokat, de a 22 ezres utasforgalom mellett ez nem lehetséges.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.