Mit ír alá Orbán és az Erste?

Újabb nagy bejelentés lehet a bankszektorban. Sajtóértesülések szerint az állam beszállhat az Erste Bank Hungary Zrt.-be.
Hétfőn délután négy órakor az Országházban dokumentumot ír alá és sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor miniszterelnök, Suma Chakrabarti, az EBRD elnöke és Andreas Treichl, az Erste Bank vezérigazgatója - írta meg a Napi.hu.

Sajtóértesülések szerint arról lehet szó, hogy a magyar állam kisebbségi részvényesként beszállhat az Erste Hungary Zrt-be, nem kizárt, hogy az ügyben az EBRD is érintett a magyar állam hitelezőjeként vagy - ennek van nagyobb valószínűsége - az Erste-leány tulajdonosaként.

A Figyelő Online híre szerint a múlt hét csütörtökön az Erste-alkalmazottak egy kör e-mailt kaptak, hogy nem szabad Erste-részvényekre üzletet kötni, és az ügyfeleknek sem szabad kiajánlani. Ez a megszokott ügymenet, hogy ha a cég valamilyen bejelentésre készül.

Korábban többször felmerült, hogy a magyar állam tárgyal az osztrák érdekeltségű bankokkal. Így az Erste és a Raiffeisen neve merült fel, hogy eladhatják az itteni leányvállalataikat az államnak, de ezt a felek eddig cáfolták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.