Mire elkezdte volna volna, be is fejezte munkáját a Költségvetési Bizottság

Arcátlanul rövid ideig, alig három percig tartott a Költségvetési Bizottság hétfői ülése, amelyen a grémium arról kívánt tájékozódni, hogy a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer megszüntetéséből és a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap működéséből végül felszabaduló mintegy 2900 milliárd forint milyen hatást gyakorolt az államadósságra.

A témával kapcsolatban a bizottságot vezető, mszp-s Burány Sándor jelezte: szerették volna meghallgatni Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, Töröcskei Istvánt, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. napokban lemondott vezérigazgatóját, Balogh Lászlót, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap irányító testületének elnökét, Nátrán Rolandot, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap irányító testületének korábbi elnökét és Pleschinger Gyulát, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. korábbi vezérigazgatóját. Burány Sándor közölte: ez azért is lenne indokolt, mert a egykori vagyont azzal a céllal „olvasztották be", hogy az államadósságot apasszák, ez viszont nem történt meg, sőt, nominálisan még növekedés is volt.

A szervezet azonban el sem jutott az érdemi munkáig, mert kormánypárti oldalról olyan javaslat érkezett, hogy az első napirendi pontot töröljék, azaz a meghívott elöljárókat ne hallgassák meg. Ezt a javaslatot végül a kormánypárti oldal meg is szavazta, mint ahogy azt is, hogy a második, egyebek pontot se vegyék napirendre. A szavazás után a Költségvetési Bizottság be is rekesztette a „munkáját".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.