Minőségi ugrás vasúton: vasárnaptól két vágányon Váctól Gödig

Megint behozza a huszadikszázadi színvonalat a MÁV: hétvégétől újra két vágányon járnak a vonatok Vác és Göd között.

A MÁV-Start Zrt. most azt magarázza: augusztusban kezdődött el a váci vasútállomás teljes körű átépítése, az Új Széchenyi Terv keretében, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós források felhasználásával. A felújítás érintette a Vác-Göd közötti vonalszakaszt is, ahol vasárnapig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok.

A hét végén azonban újra elindulhat a vasúti közlekedés mindkét vágányon, így csaknem teljes egészében visszaállhat a felújítási munkákat megelőző menetrendi kínálat. Méghozzá úgy, hogy egy új vágányzári menetrendi struktúra lesz érvényben, amelyben a Budapest-Vác és Vác-Budapest közötti személyvonatok nemcsak Gödig, illetve Gödről, hanem ismét a teljes útvonalon közlekednek.

A Budapest-Szob és Szob-Budapest közötti zónázó vonatok az – eredeti megállási rendjüknek megfelelően – Budapest-Nyugati és Vác között megállás nélkül járnak. A Budapest-Keleti pályaudvarról/ra induló egyes nemzetközi vonatok pedig Verőce, Kismaros és Zebegény megállóhelyeken is meg fognak állni.

Továbbra sem közlekednek Veresegyház felől Vác-Alsóváros és Vác, Szokolya felé Vác és Kisvác között a vonatok. Helyettük vonatpótló autóbuszok járnak, és a személyvonatokhoz csatlakoznak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.