Minőségi kifogások celldömölki tejtermékek ellen

Visszahívják a celldömölki telephelyű Friss Élelmiszer Kft. október 21-ig előállított és kereskedelmi forgalomba került összes tejtermékét, mivel a termékek nem felelnek meg az előírt összetételnek - közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH).

A közlemény szerint az intézkedés a következő termékeket érinti: Kemenesi magas hőmérsékleten hőkezelt homogénezett félzsíros (2,8 százalékos) és zsírszegény (1,5 százalékos) tej, Kemenesi és Őrségi 20 százalékos tejfölök, valamint Kemenesi 3 százalékos kefir és natúr joghurt. Ez lefedi a Kft. teljes termékkörét, mivel a vizsgálatok lezárásáig kérdéses, hogy mely termékek esnek minőségi kifogás alá.

A visszahívás oka, hogy a termékek nem felelnek meg a jogszabályokban és a Magyar Élelmiszerkönyvben rögzített megnevezésekhez - tej, tejföl, kefir, joghurt - kapcsolódó összetételnek, mivel azok növényi zsírt tartalmaznak a tejzsír helyett. Hamisítás gyanúja miatt az ügyben már folyamatban van a hatósági eljárás - áll a közleményben.

A Friss Élelmiszer Kft. egyik tulajdonosa csütörtökön délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a próbagyártás során emberi mulasztás következményeként hibás termékek kerültek kereskedelmi forgalomba. Kiemelte: saját hatáskörben intézkedtek a termékek haladéktalan visszahívásáról, és az üzemben a gyártás teljes szortimentben továbbra is zavartalanul működik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.