Minőségi díj négy kategóriában

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kiírta a 2008. évi Nemzeti Minőségi Díj pályázatot - közölte a pályázatot lebonyolító Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület az MTI-vel. A pályázat célja a minőségügyben kiemelkedő eredményt felmutató gazdálkodó szervezetek tevékenységének elismerése.

Pályázatot négy kategóriában (kis- és közepes méretű termelő vagy szolgáltató szervezet, nagyméretű termelő vagy szolgáltató szervezet, nagyméretű termelő vagy szolgáltató szervezet önálló szervezeti egysége, közszolgáltatói szervezet) lehet beadni.

A pályázási szándékot 2008. november 28-án 15 óráig kell jelezni, a pályázati anyagot legkésőbb 2008. december 9-én 15 óráig kell benyújtani a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesülethez.

A beérkezett pályázatokat a Nemzeti Minőségi Díj Bizottság bírálja el, szakértők bevonásával. A bizottság javaslatát a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter terjeszti döntésre a miniszterelnök elé.

A Nemzeti Minőségi Díjat 1996-ban az akkori miniszterelnök alapította a minőségügyben kiemelkedő eredményt felmutató gazdálkodó szervezetek elismerésére.

A magyar Nemzeti Minőségi Díj az Európai Minőség Díj modelljén alapul, amelynél nem a termék vagy a szolgáltatás minőségét díjazzák, hanem az egész szervezet tevékenységét, amelyet az üzleti kiválóság elérése érdekében végzett.

A 2008. évi Nemzeti Minőségi Díj átadó ünnepségét várhatóan 2009. márciusában tartják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.