Minivízierőműveket épít Oroszországban az IGN Zrt.

Hat minivízierőművet létesít az oroszországi Szverdlov-megyében a kecskeméti IGN Zrt. A cégbírósági adatok alapján a magyar társaság mögött háttérbefektető állhat.

Hat minivízierőművet létesít a kecskeméti székhelyű IGN Ipari és Ingatlan Fővállalkozási, Befektetési Zrt. az oroszországi Szverdlov-megyében - tájékoztatta Kazinczy Jenő, a cég marketingigazgatója az MTI-t.
Az erőművek létesítéséről a napokban írt alá együttműködési szerződést Szverdlov megye Energetikai és kommunális minisztere, illetve az IGN vezérigazgatója Jekatyerinburgban.
A legutóbbi tárgyalások alapján az IGN vállalta lecserélt vasúti talpfák környezetvédelmileg tiszta módszerekkel, energetikai céllal történő megsemmisítését is - mondta el a marketingigazgató.
Kazinczy Jenő hozzátette: az IGN más városok vezetőivel is kötött előzetes megállapodásokat energetikai, hulladékfeldolgozó és egészségügyi projektekről.

Az IGN Ipari és Ingatlan Fővállalkozási, Befektetési Zrt. fő tevékenységi területe 2006 óta az ipari és ingatlan területen végzett beruházás-fővállalkozás. A vállalat mérleg szerinti eredménye 2007-ben 102 millió forint, jegyezett tőkéje 495 millió forint volt.

A cégbírósági adatok szerint az jogelődei alapján 1992 illetve 1995 óta létező IGN Zrt. vezérigazgatója Harajka Róbert. A felügyelőbizottságban Mészáros János, Boros Péter és Vida Zsolt ül. A társaság tulajdonosa - mint honlapjukról kiderül, több más céggel együtt - az Industry Power Kft. Ennek ügyvezetője Köles Tibor. A cégcsoport felett álló befektető a jelek szerint rejtve kíván maradni: a kft. hivatalos tulajdonosa Harajka Regina ügyvéd, illetve a Vaduzban bejegyzett Rolesa Holding AG. A kft.-nél 2002-ben végrehajtást rendeltek el és részesedést foglaltak le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.