Miniszteri biztos került a Várnegyedbe is

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter miniszteri biztosnak nevezte ki Zumbok Ferencet, aki fél éven át felel a budai Várnegyed megújításához szükséges állami feladatok koordinálásáért.

A jogász végzettségű Zumbok Ferenc jelentős tapasztalatokat szerzett csőd- és felszámolási ügyek elrendezésében, később pedig közbeszerzési és beruházási területen. Kormányzati és ügyészségi munkái mellett 1999 óta tanít a Károli Gáspár Református Egyetem Jogi Karán.

A miniszteri biztos feladatát március elsejétől hat hónapon át látja el. Tevékenységét a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja. A miniszteri biztossal szembeni elvárás, hogy munkájával a budai Várnegyed nemzeti értékeinkhez méltó, összehangolt fejlesztését támogassa.

Az Új Széchenyi Terv nemzeti programjai között nevesíti a Budai Vár és környezetének rendezését. A Várnegyed közeljövőben kidolgozandó hosszú távú fejlesztési terve alapján megkezdődik a Budai Vár felújítása és fejlesztése, valamint a Várkert-bazár épületegyüttes és környezetének rendbetétele – olvasható a minsztérium közleményében.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.