Sportfogadási oldalt indít a Szerencsejáték Zrt.

Egy-két héten belül elindulhat a Szerencsejáték Zrt. új internetes fogadási oldala, a Tippmixpro.

Még mindig nem lehet biztosan tudni, hogy mikor indul el a Szerencsejáték (Szrt.) Zrt. új internetes sportfogadási oldala, annyi azonban kiderült a vállalat által csütörtökön rendezett sajtóbeszélgetésen, hogy a kezdés nagyon közeli, akár egy-két héten belül is megtörténhet. Mindezt abból következtetjük, hogy a cég szakemberei elmondták: a tesztelési ciklus alatt kipróbálható funkciókban már nincs kritikus hiba. Jelenleg azzal foglalkoznak, hogy hogyan lehet élesben elindítani a projektet. Hozzátették: a végső indulás előtt négy nappal korábban tudják csak egyértelműen megmondani a kezdés időpontját. Az mindenesetre beszédes, hogy a Szerencsejáték Zrt. TippMax oldala vasárnap leáll. 

A cégen belüli tesztelő csapat egyébként immár valós körülmények között játszik, körükben valódi bankszámlákon folyik a fogadások bonyolítása. Az oldalt működtető, az olasz Lottomatica-csoporthoz tartozó GTech most „pakolja föl” a végleges környezetbe a site-ot. (A projekt teljes költsége egyébként 528 millió forint volt, ám mivel a GTech a pályázaton elnyert határidőig nem tudta szállítani a terméket, így végül mintegy 105 millió forint kötbért fizettek ki tavaly.) Ezek után pár nap alatt végigteszteli a Szrt. az újdonságot. Ha itt akadnak problémák, azt még orvosolják. Kritikus hiba előfordulása esetén a javítási ciklus egy hetet vesz igénybe. Ugyanakkor azt mondták, annyit „reszelgették” már az oldalt, hogy remélik, nem vagy csak nagyon kevés hiba lesz ezeken a teszteken. Ezek alapján mondható az, hogy a projekt immár „mindennapos”.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az újdonság neve Tippmixpro lesz, s értelemszerűen a Tippmixpro.hu címen lehet majd elérni. A lényeges, hogy aki az állami cég régebbi internetes fogadási oldalán, a Tippmixen már regisztrált, annak ezt nem kell újra megtennie. Ugyanakkor a cég szakemberei megjegyezték: rövid ideig mindkét oldal, vagyis a régi Tippmix és az új Tippmixpro is párhuzamosan fut majd. Hogy ez meddig tart majd, az attól függ, milyenek lesznek a fogadók részéről a visszajelzések. Ezzel együtt a Tippmix hagyományos lottózókban elérhető változata a fejlesztés ellenére is megmarad. Az új oldalon való játékhoz a fogadóknak a regisztráció során természetesen lakcímet, bankszámlaszámot és e-mail címet is meg kell adni.

Az indulást övező reklámkampányt firtató kérdésünkre meglepő választ kaptunk: későbbre, nem az induláskor tervezik. Pedig, mint ahogy be is számoltunk róla, tavaly egy hirdetési kampányra szóló pályázatot le is folytattak, s ennek az anyagai már el is készültek. Ugyanakkor felvetésünkre kifejtették, nem most látják ezt szükségesnek, mert nincs kiemelt sportesemény, s most elsősorban a fogadói visszajelzésekre szeretnének koncentrálni. Azok alapján akarják a gyermekbetegségeket kiszűrni, ez most az elsődleges szándék.

Ahhoz, hogy valaki játszani tudjon, három feltételt kell teljesítenie. Magyar tartózkodási hellyel kell rendelkeznie a játékosnak, hazai bankszámlával kell rendelkeznie és a 18 éves életkort be kell tölteni. A cég szakemberei megjegyezték: a hitelintézetekkel a működéshez szükséges szerződésekkel már rendelkeznek.
Az új online fogadási oldal működtetéséhez egyébként egy új szervezeti egységet is létrehoztak, amelyek közül többeket a konkurenciától csábítottak el. A fejlesztés révén egyébként 25 fővel bővült az Szrt. dolgozói állománya. Ebből egyébként nagyobb rész az üzleti működtetésen dolgozik majd, míg a többiek az informatikai hátteret biztosítják. 

A bevételi tervekkel kapcsolatban annyit mondtak az Szrt.-nél, hogy az oldal elé támasztott idei forgalmi elvárásokat a régi Tippmix oldal már most megközelíti. Ebből viszont arra lehet következtetni, hogy a Tippmixpro szinte biztosan plusz bevételt eredményez majd a cégnél.  

A Szrt. által eddig kínálthoz képest valóban markáns újdonságot kínál az oldal, amely így személyes tapasztalatunk alapján valóban alkalmas arra, hogy komoly konkurenciát teremtsen a nemzetközi szolgáltatóknak. Így például egyszerre több ezer fogadási lehetőség lesz a kínálatban. A fogadók által leginkább várt újdonság is elérhető lesz, azaz indul majd az élő fogadás, de hosszú távú lehetőségeket is kínálnak majd. Ennek köszönhetően lehet például már arra is tippelni, hogy ki lesz idén a Forma–1 világbajnoka.

A nyeremények szja-mentesek lesznek, s a pénzek befizetése és kifizetése után sem vonnak le banki jutalékot, ezt átvállalja az Szrt. Kérdésünkre elmondták, hogy az a cél, hogy év végére 50 ezer aktív fogadójuk legyen. Utóbbi azokat a játékosokat jelentik, akik havonta legalább egyszer fogadnak valamilyen eseményre. A legkisebb tét egyébként 100 forint lesz az oldalon. 

A további fejlesztésekkel kapcsolatban lapunknak elmondták, hogy a Tippmixpro.hu jelenleg tablet gépeken is fut, ám az okostelefonokra készített változatára még várni kell, miután most az oldal beindítása és rutinszerű működése az elsődleges, minden további csak az után következhet. Ugyancsak felvetésünkre elhangzott, hogy piackutatások alapján, amennyiben a fogadók a szolgáltatást megfelelő minőségűnek tartják, a játékosok döntő része hajlandó lesz áttérni a Tippmixpróra a nemzetközi – itthon engedéllyel nem rendelkező – oldalakról. Ez pedig azt jelentené, hogy igen nagy piachoz juthat hozzá az Szrt. A honi online fogadási biznisz nagyságát vérmérséklettől függően máshogy ítélték meg a Népszabadságnak korábban név nélkül nyilatkozó online oldalak szakemberei, annyiban azonban rendre egyetértettek, hogy éves szinten több tízmilliárdos piacról van szó.   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.