Minden második honi e-autóra jut egy töltőállomás

Újabb öt elektromosautó-töltőállomást adott át az E.ON. Hosszú sorok egyelőre nem várhatók, mivel jelenleg mintegy két tucat ilyen gépjárművet tartanak nyilván hazánkban.

Újabb elektromos üzemanyagtöltő-állomásokat adott át az E.ON a siófoki Hotel Azúrnál, a fonyódi Torony Étteremnál, a keszthelyi Festetics Kastélyban, a balatonfüredi Flamingó Hotelnél és a székesfehérvári Jancsár Hotelnél.

A német hátterű energiacsoport tavaly a fővárosi Kempinski hotelnél helyezte üzembe az első egységet; azóta Győrben a Jókai úti parkolóházban, a tatai Old Lake Golf Centrumnál és a mosonmagyaróvári Hotel Corvina területén indítottak hasonló szolgáltatást.

Elektromosautó-kutat adott már át az Elmű-Émász és a Mol is.

Statisztikák szerint ugyanakkor Magyarországon egyelőre összesen körülbelül két tucat elektromos autó üzemel. Jelenleg tehát körülbelül minden másodikra jut egy töltőállomás.

A kormány energiastratégiája többek között az elektromos autók elterjesztése révén tervez keresletet támasztani az újonnan létesítendő, nehezen szabályozható paksi atomblokkok éjszaka termelt hatalmas mennyiségű áramára.

Egyelőre viszont néhány PR-akción túl nem látszik, a kabinet miként élénkítené az elektromos hajtású gépjárművek iránti keresletet, biztosítaná megtérülésüket vagy éppen a lemerült akkumulátorok kezelését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.