Milliónyi amerikai topautót hívnak vissza

Rozsdásodó benzintank miatt kell rendkívüli szervízlátogatásra vinni az Egyesült Államok piacának legnépszerűbb modelljét.

Lehet kettő vagy négy dollár a benzin gallononkénti* ára, az Egyesült Államok autópiacán immár harminckét éve a Ford F-150-es vezet: a modellből az idei első félévben 264 ezer, tavaly 530 ezret, napjainkig több mint harmincmilliót adtak el a kéttonás tömegű kocsiból. A sikerek után most kudarcról szólnak a hírek: az USA Közuti Közlekedésbiztonsági Hivatalának (NHTSA) közleménye szerint 1,1 millió F150-es Fordot kell ellenőrizni, mert az erősen rozsdásodó üzemanyagtartály kilyukadhat vagy leshet a kocsiról, ami három esetben már tűzet is okozott. Ezt Wesley Sherwood, a Ford szóvivője is megerősítette.

A korróziót az utak jégmentesítésére használt só okozta. Az érintett modelleket 1997. és 2004. között gyártották. Érinti a visszahívás az azonos műszaki alapokra épült Lincoln Blackwood modelleket is. Egy éve egymillió Ford 150-esnél a légzsákokat kellett átvizsgálni. A modellekből csak néhány fut az európai utakon.

*: 1 usa gallon=3,7 liter

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.