Milliárdos baleset a Mátrai Erőműben

Ma hajnalban - valószínűleg a hideg miatt - kigyulladt a Mátrai Erőmű négyes blokkjának főtranszformátora. A tüzet eloltották, az áramellátás zavartalan maradt. A kár közel egymilliárd forint, de van biztosításuk.

Tűz ütött ki szerda hajnalban Visontán a Mátrai Erőműben - közölte Korcsog Béla médiareferens.

A lángokat rövid időn belül eloltották. Személyi sérülés nem történt, de a kár értéke eléri 3 millió eurót, vagyis mintegy 900 millió forint.

Korcsog Béla közölte: az első vizsgálat szerint feltehetően az erős havazás és a tartós hideg is közrejátszott abban, hogy amikor éppen hálózatra kapcsolták a négyes blokkot, kigyulladt annak főtranszformátora. A tűz miatt nem akad meg az áramtermelés, mert az erőműnek van tartalék főtranszformátora - tette hozzá.

Szavai szerint a lángok hajnali fél hatkor lobbantak fel a berendezésben. Az üzemi és az állami tűzoltók háromnegyed hétre fékezték meg a tüzet. Személyi sérülés illetve a környezetet veszélyeztető szennyeződés sem a tűz kapcsán, sem az oltás során nem történt. A kár értéke eléri a 3 millió eurót.

A Mátrai Erőmű Zrt. hasonló károk következményeinek mérséklésére rendelkezik megfelelő biztosítással - közölte Korcsog Béla. A fogyasztókat nem éri a tűzesetből fakadó hátrány - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a veszteségek mérséklése érdekében a cég előbbre hozta a négyes blokk nagyjavítását. Ennek során beépítik a tartalék főtranszformátort.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.