Milliárdos ajánlat érkezett a pápai húsipari cégcsoport vagyonelemeire

A felszámolás alatt álló pápai húsipari cégcsoport vagyonelemeire 1,134 milliárd forint volt a legmagasabb ajánlat, amely a hétfőn lejáró második pályázati felhívásra érkezett - értesült az Agrárszektor.hu online szaklap.

Ez az ajánlat elmarad a 3,6 milliárd forintos irányártól, amelyet a húsipari cégcsoport - Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft. és a Pápa-Ser Kft. -vagyonelemeire meghatározott a felszámoló, azonban jóval kedvezőbb az első pályázatra beérkezett 109,5 millió forintos ajánlatnál.

A pápai húsipari cégcsoport felszámolását a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. végzi, a felszámolási eljárás tavaly indult, az első értékesítési pályázatot pedig az idei év elején tették közzé. Az MTI korábbi híre szerint az akkor 4,5 milliárdra becsült vagyonra mintegy 110 milliós volt a legmagasabb ajánlat, így az első tender eredménytelenül zárult.

A húsipari cégcsoport tulajdonosi jogait gyakorló pápai önkormányzat tavaly novemberben "a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel" döntött arról, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében megindítja a felszámolási eljárást. Ezt követően a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús Kft.-t.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.