Milliárdok traktorra, ekére

Traktorokat és egyéb gépeket vásárolhatnak az Európai Unió támogatásával mezőgazdasági termelők: erre a célra harmincmilliárd forint használható fel.

A Magyar Agrárkamara szakértői szerint 80-100 milliárd forintnyi műszaki fejlesztés valósulhat meg még ebben az évben, a most meghirdetett támogatással. A közösségi források igénybevételének részleteire azonban oda kell figyelni, mert a határidő rövid.

A támogatási kérelmet 2009. június 15. és július 15. között lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) illetékes megyei kirendeltségéhez. A kérelem az ebben az évben, de még a támogatási kérelem benyújtása előtt vásárolt gépekre is benyújtható.

A gép és műszaki berendezések vásárlás támogatásának célja a mezőgazdasági üzemek korszerűsítése, a mezőgazdasági gépállomány korösszetételének javítása, környezetbarát - energiatakarékos - gépek és technológiai berendezések beszerzése révén.

A pályázatban tervezett beruházásokat, eszközbeszerzést úgy kell megvalósítani, hogy azt a szeptember 1-október 31. közötti időszakra vonatkozó kifizetési kérelemben el lehessen számolni. A támogatás mértéke támogatási időszakonként legfeljebb 735.000 eurónak megfelelő forintösszeg lehet. A támogatás mértéke a beruházás összes elszámolható kiadásának 25 százaléka, a kiemelten támogatott gépek esetén 35 százaléka lehet.

Az idén benyújtott támogatási kérelmek esetén a kifizetési kérelmet kizárólag szeptember 1. és október 31. között lehet benyújtani.

 

Nagykanizsa határában egy MTZ BELARUS 820-as traktor
Nagykanizsa határában egy MTZ BELARUS 820-as traktor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.