Mihamarabb jelentkezzenek a póruljárt utasok!

Az Aeroviva biztosítójának vezetője elmondta: egyelőre nem kaptak segélykérést külföldön maradt utastól. Azt tanácsolja, a kárigényeket mihamarabb jelentség be az utasok!

494 millió forintos vagyoni biztosítéka van a ma becsődölt Aeroviva utazási irodának – mondta lapunknak Dénes Attila, a céget biztosító QBE ügyvezetője. A szakember elmondta: eddig az a jó hír, hogy nem kaptak segélykérést külföldön rekedt egyéni Aeroviva utastól. A csoportos utak pedig holnap indultak volna. – Próbáljuk bekérni az irodától az utaslistát, de egyelőre nem tudtunk kapcsolatba lépni velük. Rendszerint azonban a csődbe ment irodák ezt el szokták juttatni nekünk – mondta az ügyvezető.

A biztosító vezetője azt kéri, hogy az utasok minél hamarabb jelezzék kárigényüket (azok, akik befizettek valamilyen utazásra) a cég 1143 Budapest, Stefánia út 51.-es címén, vagy a 061 - 46014 00 telefonszámon. Az utasok már szép számban jelentkeztek a biztosítónál, többnyire magas, átlagosan százezer forintot is meghaladó kárigényekkel. Információért az info@qbeatlasz.hu fordulhatnak.

A mihamarabbi ügyintézés érdekében a biztosító azt kéri, hogy ajánlott levélben küldjék be az eredeti számlákat, jelentkezési lapot, befizetési bizonylatokat, az eredeti Utazási szerződést és egyéb dokumentációt, akárcsak a számlaszámot és az egyéb elérhetőséget. Postacím: QBE Magyarországi Fióktelep 1442 Bp. Pf.101.

A kárigények beérkezésének összesítése után a biztosító megállapítja, hogy az Aeroviva vagyoni biztosítéka milyen arányban fedezi azt, s ilyen arányban fizeti kártérítést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.