Microsoft-szoftverek civileknek, ingyen

A Microsoft Ofiice 365 nevű programot ajándékoz a redmondi szoftvercég civil szervezeteknek. Okostelefonon és tableten is használható a rendszer.

A Microsoft szoftverajándékozási programja világszerte kibővül az Office 365 nonprofit szervezetek részére fejlesztett verziójával, amely 41 országban, Magyarországon is elérhető. - Kevesebb időt és energiát kell az informatikára fordítaniuk a civil szervezeteknek, a felszabaduló erőforrásaikat pedig alaptevékenységükre koncentrálhatják, legyen az hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása vagy tudományos kutatás - mondta Szilágyi Bernadett, a Microsoft YouthSpark program menedzsere.

A Microsoft Office 365 iránt érdeklődő hazai nonprofit szervezeteknek egy weboldalon kell regisztrálniuk. A migrációra vonatkozó információk és az azt segítő erőforrások a itt érhetők el. A cég szoftveradományozó partnere, a TechSoup Global tanulmányában a nonprofit szervezetek arról számoltak be, hogy a felhőalapú számítástechnika négy legfontosabb előnye az informatikai infrastruktúra egyszerűbb karbantartása, a költségmegtakarítás, a hatékonyabb csoportmunka és a nagyobb adatbiztonság.

A nonprofit szervezetek igényeire szabott Office 365 számítógépen, okostelefonon és táblagépen is elérhetővé teszi az Office alkalmazásokat, mint a Word, Excel, Power Point. Az ezekkel készült dokumentumok és fájlok gyakorlatilag bárhonnan, bármikor elérhetők.

A Microsoft a 2012-2013-as pénzügyi évben a világ 115 országában 70 286 nonprofit szervezet részére ajándékozott szoftvereket, szolgáltatásokat és készpénzt összesen 795 millió dollár értékben - írja a cég közleménye. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.