Mészáros Lőrinc cége most Békésben nyert milliárdokat

Mészáros Lőrinc vízminőség-javításban is jeleskedik. Ezúttal Békés megyében nyertek meg egy 25,8 milliárdos közbeszerzést konzorciumi partnereikkel.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége konzorciumi tagként csaknem 26 milliárd forintos munkával járulhat hozzá a békési vízminőség javulásához. Az Orbán Viktor személyes jóbarátjaként ismert felcsúti vezető cége, a Mészáros és Mészáros Kft. egy tiszakécskei és egy békési céggel nyert.

Két konzorcium nyerte az Országos Vízügyi Főigazgatóság által a Békés megyei ivóvízminőség-javító programra kiírt nyílt közbeszerzést, amelynek értéke nettó 34 milliárd forint – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A két részből álló munka a tervezést és a kivitelezést is magában foglalja. Az összességében legelőnyösebb ajánlat nyert, az értékelésnél hangsúlyosan vették figyelembe az árat – írja az MTI. Az első rész nyertese – nettó 8,2 milliárd forinttal – a Drén-Aqua Konzorcium, amelynek tagjai a Békés Drén Kft. és az Aquaprofit Zrt. A becsült ellenérték 8,3 milliárd forint.

A második rész nyertese – 25,8 milliárd forinttal – a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Kft., a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. valamint a békési székhelyű Békés Drén Kft., mint közös ajánlattevő volt. Az eredetileg becsült tervezési és kivitelezési érték itt 22,1 milliárd forint volt. A második részre ajánlatot tett még a BKE Konzorcium, amelynek tagjai a következők voltak: Betonútépítő Zrt., Közmű-Alagút Zrt. valamint az EuroAszfalt Kft. A tender eredményéről december 12-én döntött az ajánlatkérő, de az csak most jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.