Mesés pénzeket szakítanak a legnagyobb magyar focisták

Szalai Ádámot évi több mint félmilliárd forintos fizetésért kölcsönözhette ki a Hannover, amivel már beérte a magyar focisták képzeletbeli fizetési rangsorának élén álló Dzsudzsák Balázst.

Évi 1,7 millió eurós - 535 millió forintos - fizetés ütheti a markát a német Hoffenheimtől a szintén bundesligás Hannover számára kikölcsönzött, 28 éves Szalai Ádámnak - írja internetes forrásokra hivatkozva a blikk.hu.

Ezzel a magyar focisták képzeletbeli fizetési rangsorában beérte az eddigi első helyezettet, Dzsudzsák Balázst, a magyar csapat 29 éves kapitányát. Dzsudzsák a nyáron szerződött az orosz Dinamo Moszkvától a török Bursasporhoz. Igaz, neki az évi 1,7 millió euró mellett "mesés prémium" is üti a markát.

Az amerikai Sporting Kansastől a katari al-Garafához igazoló 27 esztendős Németh Krisztián évi 409 millió forint (1,3 millió euró) körüli összeget kap új klubjától. Mint elmondta, ha tehette volna, e fizetés harmadáért is maradt volna.

A kínai Csangcsun Jatajtól a bundesligás Eintracht Frankfurthoz szegődő 32 éves Huszti Szabolcsnak viszont összébb kell húznia a nadrágszíjat: immáron ugyanis be kell érnie "mindössze" évi 378 milliónak megfelelő 1,2 millió euróval. Saját bevallása szerint Kínában 1,9 millió eurót - majd 600 milliót - tehetett zsebre évente, de családi okok miatt úgy döntött, hogy visszaköltöznek Európába. Felesége ugyanis második gyermekükkel várandós.

A lap az ötödik helyre a Liverpooltól becslésük szerint évi 315 milliót szakító Bogdán Ádámot helyezi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.