Mercedes: szeptember volt az álmok hónapja

Alighanem ilyen hónapról álmodtak a Daimler vezetői: szeptemberben ugyanis a márka története legerősebb eladási adatait produkálta.

Alighanem ilyen hónapról álmodtak a Daimler vezetői: szeptemberben ugyanis a márka története legerősebb eladási adatait produkálta. 

Az elmúlt hónapokban 142 994 gépjárművet értékesített  a német óriás, ami 15,9 százalékos bővülés. Ez a valaha látott legjobb havi eladási adat, a Mercedes 87 éves történelmében még nem voltak ilyen erős havi értékesítési adatok – írja a Profitline.hu.

Az új E és S-osztályú Mercedesek voltak a legnépszerűbbek a vásárlók körében. Ugynakkor az A, a Magyarországon gyártott B és a CLA osztály modelljei is növekvő népszerűségnek örvendenek. A szeptember különösen erős volt a japán értékesítés, amely 31,4 százalékkal ugrott meg, de a kínai adatokra sem lehet panasz. Utóbbiak 21,2 százalékos növekedést mutatnak. A két országban összesen 27481 autót értékesítettek.

Az autógyártó legnagyobb piacán, a tengerentúlon 6,7 százalékkal bővültek az értékesítések, Európában pedig 14,2 százalékos bövülést mértek. Viszont Németországban csak 1,5 százalékos volt a fejlődés. Az év első kilenc hónapjában összesen 1 062 638 autó értékesítettek, ami több mint 10 százalékos növekedés az előző év ugyanezen időszakához képest.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.