Menekülnek a londoni bankárok, ha nem kapnak prémiumot

A Nagy-Britanniában tevékenykedő bankárok fele elhagyná az országot, ha bármilyen szabályzás korlátozná az elérhető prémiumot, derült ki egy brit felmérésből.

Az eFinancialCareers.com állásportál felmérése szerint a hat-tíz éves tapasztalattal rendelkező bankárok körében az arány még  ennél is nagyobb, 71 százalék. A portál 888 pénzügyi vezetőt  kérdezett meg február 16-20. között.


Mindamellett elemzők emlékeztetnek arra, hogy a pénzügyi válság  miatt a világ más tájain sem lenne könnyű a bankároknak  elhelyezkedni, arról nem szólva, hogy máshol is egyre inkább  megnyirbálnák a juttatásokat.

Barack Obama amerikai elnök például nemrégiben intézkedett  arról, hogy az állami tulajdonban lévő bankok vezetőinek éves  prémiumát 500 ezer dollárban kell maximalizálni. Ekkora összeg csak  kis zsebpénznek számított a Wall Street-en a válság kirobbanása  előtt.

Európában is egyre nagyobb nyomás nehezedik a bankokra, hogy  csökkentsék a vezetői juttatásokat, különösen azokra, amelyek  részben állami tulajdonba kerültek vagy más módon kaptak-kapnak  állami támogatást a válság miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.