Mellékhelyiségben okostelefonnal is jólesik a licitálás

Az okostelefonozók negyede szívesen használja a készülékét a mosdó diszkrét magányában, s van, aki több százezres árut is megvásárol a mobiljáról.

A hazai okostelefon-tulajdonosok 40,7 százaléka tévézés, 27,4 százalékuk pedig a mosdóban, biológiai szünetben használja a mobilját – írja a legnagyobb magyar aukciós portál, a Vatera, saját felmérésére hivatkozva. Hozzáteszik: az okostelefon-tulajdonosok negyede étkezés közben is online. A megkérdezettek több mint negyede választott már ki olyan terméket az okostelefonján, amelyet később meg is vásárolt. 

Magyarország legnagyobb online piactere a magyarok okostelefon-használati szokásairól érdeklődött kérdőívében. A vaterázók két héten át válaszolhattak a kérdésekre. A válaszokból kitűnik, hogy a férfiak valamivel jobban vonzódnak a telefonok csúcsmodelljeihez: 61,9 százalékuknak van ilyen készüléke, a nők esetében ez az arány 57,3. 

Ami a vásárlást illeti, a válaszadók jelentős része már vett valamit telefonról. Negyedük a terméket választotta ki, minden tizedik pedig a fizetést is telefonról intézte. Elsősorban az elektronikai cikkek és a háztartási gépek népszerűek, ezeket választja minden harmadik mobilos vásárló, de jól fogynak „online” a ruhák és a játékok is.

– Egy felhasználó 750 ezer forintért vett meg egy Omega karórát a telefonjával, és 380100 forintért kelt el egy Bethlen Gábor-aranyforint – mondta Lunczner Ádám, a Veterát is üzemeltető Allegroup marketingvezetője. Jutányos áron, 300 ezer forintért sikerült valakinek a Vaterán hozzájutnia egy Leopold Widhalm-hegedűhöz, de egy dögös Yamaha motor is gazdát cserélt. Hamarosan elkészül az online piactér okostelefonos alkalmazásának legújabb verziója – írja a cég közleménye. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.