Megvette a Vibert a Rakuten

Japán kézbe került a ciprusi központtal működő Viber. A használókat az online szolgáltatások összekapcsolásával kecsegtetik.

Az e-kereskedelemmel foglalkozó internetes japán cég, a Rakuten 900 millió dollárt, átszámítva 206 milliárd forintot ad a Viberért - írja a BBC. A Viber megvételével várhatóan összekapcsolják majd az applikáció nyújtotta ingyenes üzenetküldést és az online vásárlást.

A rakuten japánul optimizmust jelent, a cég a világ hatodik legnagyobb internetes és a harmadik legnagyobb e-kereskedelemmel foglalkozó cége (az Amazon.com és az eBay után). A cég tulajdonában áll a kanadai e-könyv cég, a Kobo, a szingapúri online tévé- és filmcég, a Viki, a Pinterest amerikai közösségi képmegosztó weboldal és még pár online audiovizuális vállalkozás is.

A ciprusi központú Vibernek jelenleg 300 millió regisztrált felhasználója van. A Vibert különösen a Közel-Keleten használják. A vállalat alapítója, Talmon Marco az Izraeli Védelmi Erők informatikai igazgatója volt, a cég a kutatási és fejlesztési központját is Izraelben hozta létre, a központi iroda azonban Cipruson található.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.