Megvan a negyedik csillagos étterem - az első Budán

Michelin-csillagot kapott egy újabb budapesti étterem, a nem is olyan rég nyílt budai Tanti.

Immár Budán is van Michelin-csillagos étterem. Az Apor Vilmos téren található Tanti nem régen nyílt, s a jó minőség mellett a tökéletes felszolgálásra büszkék, ugyanakkor hangsúlyozzák: a vendégnek nem kell feszengenie, semmilyen körülmények között. Akkor sem, ha beesik egy ebédre, s akkor sem, ha sátoros ünnepet ül a családjával. Nemzetközi viszonylatban nem számít újdonságnak az olyan Michelin-csillagos étterem, amely nem arisztokratikus, inkább laza. Az eddigi magyar csillagos éttermek, a Costes, az Onyx és a Borkonyha sem épp ilyenek, de azért lazának sem mondhatók.

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

A Tanti séfje Pesti István, aki korábban a váci utcai Babelben szerzett nevet magának, most pedig a Hegyvidék Központban található éttermet "karolta fel". Ez egyébként a másik érdekessége az új csillagnak: nem példa nélküli, hogy bevásárlóközpontban található étterem jut el eddig a szintig, de azért meglepő.

A Tantiról egyébként nagyon jó véleménnyel vannak a vendégei, többen különösen azért  szeretik, mert kínálnak ebédmenüt, ami már háromezer forintól elérhető, így nem kell vagyonokat költeni akkor, ha valaki ki szeretné próbálni, milyen az első osztályú gasztronómia. Több vendégük szerint a hely másik előnye, hogy az árai nem magasodnak az égig. 

Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

Immár négy Michelin-csillagos étterem kiváló bizonyíték arra, hogy komoly fejlődés van a fővárosi gasztronómiában, ez jó néhány vendéglős immár csaknem tízéves munkájának eredménye. Budapest ennyi Michelin-csillaggal nemcsak a régióban, de Európa-szerte büszke lehet, s ez garantálja a turizmus élénkülését is. A következő fokozat pedig az lehetne, ha immár valamelyik étterem megugraná a kétcsillagos minősítést. De a Michelin-csillag tudorai úgy tartják, hogy az első és a második csillag között sok évnek kell eltelnie, és komoly befektetést is igényel. Amit nem biztos, hogy meg tud fizetni a magyar közönség. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.