megvan a megújított Volán-Mahart megállapodás

Megerősítette stratégiai együttműködését a Mahart PassNave Kft. és a Volánbusz Zrt., az erről szóló dokumentumot szerdán írták alá Budapesten, a felújított Dömös hajó avatásán.

Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkára elmondta: a tavaly ősz óta állami többségi tulajdonban lévő Mahart PassNave Személyhajózási Kft. révén lehetővé vált, hogy egységessé váljon a belföldi- és külföldi hajózási turisztikai tevékenység, valamint hatékonyabban és kiszámíthatóbban valósuljanak meg a nemzetgazdasági és munkahely-teremtési szempontból is fontos hajózási és kikötői fejlesztések.

A vállalat és a kormány tervei között szerepel a hajóflotta és további kikötők felújítása, a hajóállomások elérhetőségének javítása, a szolgáltatások színvonalának emelése, a vízi közlekedési útvonalak és lehetőségek összekapcsolása a közúttal és a vasúttal - mondta az államtitkár, hangsúlyozva, hogy a nemzeti vagyon gyarapítása továbbra is a kormány célja.

Az állami tulajdonos által nyújtott szakmai tanácsoknak és iránymutatásnak nagy szerepe volt abban, hogy az árvíz ellenére a Mahart PassNave adózott eredménye 2013-ban közel 100 millió forinttal növekedett, és elérte a 420 millió forintot, az idén várhatóan a tavalyit is meghaladó, 450-460 millió forint nyereséggel zár a cég - mondta az államtitkár.

A Volánbuszról szólva Hegmanné Nemes Sára elmondta, hogy a helyközi autóbuszos személyszállítás terén már előrehaladott a 24 Volán társaság összevonása 7 regionális társaságba. A teljes folyamat - az üzemviteli folyamatok központosítását és integrációját követően - ez év végéig tart.

Dévényi Gergely, a Volánbusz vezérigazgatója kiemelte: a hajózási társasággal együttműködve alternatív közlekedési lehetőséget ajánlanak a Duna-kanyarba utazóknak azzal, hogy hajóra és autóbuszra érvényes kombinált menetjegyet kínálnak. Dévényi Gergely úgy látta, hogy megállapodásuk remek példája annak, hogy az olyan nagy múltú vállalatok, mint a Mahart vagy a Volánbusz képesek megújulni, a piaci igényekhez igazodni az utasok érdekeit szolgálni. Az ajánlott belföldi és bécsi kombinált autóbuszos és hajós menetjegyek bevezetésével a két társaság célja, hogy fejlesszék a Duna-kanyar és a Pilis turizmusát.

A Volánbusz új szolgáltatásokat vezet be, és példaként említette a mobil jegyértékesítést és új nemzetközi célállomásaikat - mondta a Volánbusz vezérigazgatója.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az állami tulajdonlás lehetővé tette új fejlesztések indítását, az állami vállalatokban rejlő szinergiák kihasználását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.