Megválhat a Playboytól Hugh Hefner

Piaci információk szerint a Playboy Enterprises tulajdonosai, köztük az alapító Hufh Hefner vizsgálják annak lehetőségét, hogy jó pénzért megváljanak a márkanévtől. Úgy tűnik, a nyuszis magazinnak nem jött be a stílusváltás, hiába tűntek el a meztelen nők, a példányszám tovább zuhantak – írja a BBC.

A Wall Street Journal és a Financial Times úgy tudja, a cégre 500 millió dollárt kérnek, és elképzelhető, hogy ebbe benne van Hefner híres-hírhedt Los Angeles-i Playboy-villája is, amely 200 milliót érhet. A házzal az új vásárló egyébként megkapná a 89 éves Hefnert is, akinek élethosszig tartó bérleti joga van az ingatlanra.

A nyuszis magazin tavaly jelentette be, hogy a piaci igények változása miatt többé nem mutat teljesen meztelen nőket az lapjain. Ezt azzal magyarázták, hogy manapság, az internet korában nem számít kuriózumnak nőket meztelenül mutatni. A változtatás azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a brand tovább gyengült, a nyomtatott magazin eladott példányszáma pedig 800 ezer alá esett, ami óriási zuhanást jelent az 1975-ös 6,5 millióhoz képest.

A Playboy márkanév alá nem csak a magazin, de éttermek, bárok, parfümök és divatkiegészítők is tartoznak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.