Megugrott az ipari termelés

Élénkülés jeleit mutatja az ipar: a termelés 13,7 százalékot nőtt, igaz, a tavalyi igen alacsony bázisról.

Az ipari termelés májusban 13,7 százalékkal nőtt a tavaly májusihoz képest munkanaphatástól korrigálva és korrekciók nélkül is, az első öt hónapban 7,3 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az előzetes adatok alapján.

Az idén áprilishoz képest a termelés a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint 5,4 százalékkal emelkedett.

Áprilisban a részletes adatok szerint az ipari termelés éves bázison 9,7 százalékkal nőtt, az év első négy hónapjában 5,7 százalékkal magasabb volt, mint 2009 január-áprilisban. Egy hónap alatt a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint a termelés áprilisban 1,2 százalékkal emelkedett.

Egy éve, 2009 májusában az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 22,1 százalékkal csökkent, az év első öt hónapjában 23,2 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2008 azonos időszakában. Egy hónap alatt a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index tavaly májusban 1,7 százalékkal emelkedett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.