Megugrott a Magyar Telekom nyeresége

Mintegy 2,7 milliárddal, 14,1 százalékkal 19 milliárdra nőtt a német hátterű Magyar Telekom harmadik negyedévi eredménye az előző év azonos időszakához viszonyítva. A húzóágazat az energiaszolgáltatás és a mobiltelefon-eladás.

A harmadik negyedévben 14,1 százalékkal, 19,02 milliárd forintra nőtt a Magyar Telekom Nyrt. adózott eredménye 2011 azonos időszakához viszonyítva – közölte a társaság csütörtök reggel.

A Magyar Telekom Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált beszámolója szerint a bevételek 1,3 százalékkal, 152,1 milliárd forintról 150,1 milliárd forintra mérséklődtek.

Az energiaszolgáltatásból származó bevételek jelentős növekedése, valamint a növekvő tévé-, mobilinternet- és okostelefon-értékesítések miatt növekvő mobilkészülék-értékesítés nem ellensúlyozta a vezetékes és mobil hangalapú, valamint a rendszerintegrációs/it bevételek csökkenését.

A harmadik negyedévben a működéshez kapcsolódó kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti profit (EBITDA) 5,4 százalékkal nőtt 2011 azonos időszakához képest. Az EBITDA-ráta 44,9 százalék volt.

A bevételek területén sikerült trendfordulót elérni. A következő években a távközlési vállalat tovább szándékozik erősíteni az új üzleti területeket annak érdekében, hogy a nyereségesség is felszálló ágba kerüljön - mondta Thilo Kusch, a cég gazdasági vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A harmadik negyedév eredményeit ismertetve a cégvezető kifejtette, hogy bevételi oldalon jobban állnak a számok, mint tervezték. Az energiaértékesítés sokkal sikeresebb, mint korábban gondolták. Hozzátette, hogy a harmadik negyedévben egyszeri tételek, a Pro-M Zrt. értékesítése, valamint macedóniai ingatlanok eladása is hozzájárult az eredményekhez.

Az osztalékra vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, nem vár változást az osztalékpolitikában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.