Megtartja az MKB-t a német tulajdonosa

Az MKB Bankot nem kívánja eladni anyabankja, a BayernLB - mondta Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója arra a Reuters értesülésre, miszerint az európai Bizottság akkor hagyja jóvá a BayernLB számára nyújtott 30 milliárd eurós segélyt, ha az megszabadul a feltörekvő országokban működő leányaitól.

Az MKB anyabankja, a BayernLB májusra készíti el Brüsszel számára a 2013-ig szóló reorganizációs programját, amelynek keretében jelentős mérlegfőösszeg és költségcsökkentésre készül, így bezárja párizsi, milánói és szingapúri irodáját is - közölte Erdei Tamás.
Az MKB Bankban februárban árfolyamértéken 26,5 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a BayernLB. A tőkeemelés egyfelől biztosítja, hogy az MKB a számára meghatározott növekedési pályán haladjon, valamint, hogy tevékenysége a nagyfokú volatilitással és drasztikus forrásszűkével jellemezhető piaci környezetben is eredményes legyen - közölte február elején a magyar pénzintézet.
Az MKB Bankcsoport üzleti eredménye tavaly az inflációt meghaladóan bővült, ugyanakkor az adózás előtti nyereség a 2007. évi 20,9 milliárd forintról 60 százalékkal, 8,34 milliárd forintra mérséklődött. Az MKB konszolidált mérlegfőösszege 2008-ban 17 százalékkal, 2.885 milliárd forintra emelkedett, az ügyfélhitelek 20,3 százalékkal, 2.293 milliárd forintra, az ügyfélbetétek 1,7 százalékkal, 1.268 milliárd forintra nőttek.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.