Megtalálta a Class FM-et és az RTL Klubot a médiahatóság

Reggeli műsorának hibás korhatár-besorolása miatt a Class FM szolgáltatóját 750 ezer, burkolt reklámért az RTL Klubét 100 ezer forint bírsággal sújtotta a médiatanács - a testület e heti ülésén meghozott döntésről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
Közlésük szerint bár a Class FM adó január 11-ei Morning Show műsorát az adó a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába sorolta, a médiatanács megítélése szerint az elhangzott tartalom 16-os korhatár-kategóriájú, és ennek megfelelően azt csak az este kilenc és hajnali öt óra közötti éjszakai sávban tehették volna közzé.

A műsorban a drog- és alkoholfogyasztást a gyerekeknek félreérthetően, a humor eszközével bagatellizálták, pozitív megvilágításba helyezték, kétszer erős trágárság is hallható volt, a homoszexualitásról pedig ironikusan, nem a kiskorúak érettségi szintjének megfelelő módon beszélgettek - írják.

Emlékeztettek arra: a médiatanács korábban már két esetben kiszabott 500-500 ezer forint bírságot a médiaszolgáltatóra ugyanennek a szóban forgó korhatár-besorolási jogszabályhelynek a megsértése miatt a tavaly december 30-ai, illetve a január 4-ei adások miatt.

Jelezték azt is: az RTL Klub szolgáltatójára azért szabták ki a szankciót, mert tavaly december 6-ai és 9-ei Egészségkalauz című műsorában egy patikahálózatról szóló burkolt reklámot tettek közzé.

Az NMHH közleménye szerint a testület hozzájárult, hogy a Radio Plus Kft. által a Budapest 96,4 MHz-es frekvencián eddig DJ FM névvel indítani tervezett körzeti kereskedelmi rádió Rádió 1 néven működjön.

A médiatanács jóváhagyta a Kultúr M Kft. Eger 100,7 MHz és a Diórádió Gyöngyös Kft. Gyöngyös 101,7 MHz és Hatvan 87,9 MHz médiaszolgáltatási jogosultságainak hálózatba kapcsolódását, valamint azt, hogy közös néven működjenek az adók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.