Reformszövetség: küldetés teljesítve

A Reformszövetség a tagok döntése alapján április 2-án megszünteti tevékenységét. Az indokolás szerint a szakértők összefogásával létrejött szervezet az elmúlt hónapokban teljesítette küldetését.

A Reformszövetség indoklása szerint a szakértők összefogásával létrejött szervezet az elmúlt hónapokban teljesítette küldetését: elkészítette, majd a döntéshozók és a közvélemény elé tárta azt a javaslatcsomagot, amelyet alkalmasnak ítélt az ország gazdasági helyzetének rendezését szolgáló válságkezelés feltételeinek megteremtésére, a középtávú kibontakozási program megalapozására.

A gazdasági és tudományos élet szakértőinek összefogásával létrejött Reformszövetség az elmúlt hónapokban feltárta a döntéshozók és a társadalom előtt a hazai gazdaság legfontosabb problémáit és az azok elhárítását gátló tényezőket, majd bemutatta a gazdasági teljesítőképesség növelését és a versenyképesség javítását szolgáló javaslatait. A javaslatcsomag egy minden eddiginél szélesebb és jelentősebb társadalmi vitát generált, melynek során a Reformszövetség tagjai megválaszolták a program egyes elemeivel kapcsolatos kérdéseket és felvetéseket, legyen szó a politikai erők vagy egyéb szakértők hozzászólásairól. A Reformszövetség köszönetet mond a szakértők munkájáért.

A javaslatok megvalósítása a döntéshozók feladata és felelőssége. A Reformszövetség - politikailag független szervezetként - befejezettnek tekinti küldetését. A javaslatok megvalósításával járó politikai folyamatokban a szervezetnek nem feladata részt venni. A szövetség tagjai saját posztjukon folytatják munkájukat, testületként a továbbiakban nem nyilvánítanak véleményt. A Szövetség tagjai és szakértői, mint az ország jövője iránt felelősséget érző személyiségek egyéni javaslataikkal és észrevételeik megfogalmazásával a jövőben is minden szakmai segítséget megadnak az ország gondjainak megoldásához.

A tagok bíznak abban, hogy a Reformszövetség küldetése során képes volt megteremteni a különböző nézeteket valló gazdasági és tudományos szakértők egyetértését az ország fejlődése szempontjából legfontosabb kérdésekben és munkájuk hatással lesz az elkövetkező időszak kormányainak tevékenységére is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.