Megszűnik a Független Hírügynökség

Megszűnik a Független Hírügynökség, mert működése pénzügyileg fenntarthatatlanná vált - közölte a hírszolgáltatót februárban átvevő tulajdonos, a B and P Braun and Partners.

A Független Hírügynökség, vagy ahogy a szakmában emlegették, a FüHü napi 150-200 hírt, rádiók számára készített hangoshírt adott ki, ám médiumoktól származó hír-árbevétele nem érte el a hírszolgáltatás költségeinek 15 százalékát - közölte a cég. Az elmúlt napokban a Független Hírügynökség a hírszolgáltatás megőrzését szolgáló együttműködést kezdeményezett, amelyet több médiavállalat is a támogatásáról biztosított, ám végül ez sikertelenül zárult - írták.

A megbeszéléseken részt vevő médiavállalatok úgy döntöttek, a közös és önálló, független hírszolgáltatás költségeinek fedezését, együttműködésre épülő modell kidolgozását nem vállalják - olvasható a közleményben.

A Független Hírügynökséget (FH) 2004-ben alapította több magánszemély. A hírügynökség elsődleges célja a kisebb hírigényű médiumok kiszolgálása volt, első megrendelői közé tartozott az RTL Klub és a Sláger Rádió is. A nyereséget soha nem termelő hírügynökség 2011 februárjában került a Braun Róbert és Iglódi Csaba tulajdonában álló B and P Braun and Partners-hez. Korábban tulajdonrészt szereztek az online hirdetések kiszolgálásának piacán vezető Adverticum Zrt.-ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.