Megszűnhetnek MÁV- és Volán-járatok

Nem adna el egy, a tárcájához tartozó céget sem, egyes MÁV- és a Volán-járatokat akár törölhetnek is, az utazási kedvezményekről egyelőre annyit szeretne tudni, hányan veszik azt igényebe és még nincsenek konkrét tervek a gázártámogatás átalakítására - közölte Hónig Péter, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi tárca új vezetője a Népszavának adott interjújában.

Nincs tervbe véve a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumhoz (KHEM) tartozó vállalatok privatizációja - nyilatkozta Hónig Péter miniszter a Népszavának.

A lap hétfői számában Hónig Péter úgy fogalmaz: nem áll szándékomban értékesíteni egyik, a tárcához tartozó vállalatot sem.


A miniszter szerint csak jó állapotban lévő cégeket szabad eladni. Azokat is csak akkor, ha az ügylettel magas bevétel érhető el. A vételárat pedig nem a költségvetési lyukak betömésére, hanem új érték teremtésére kell fordítani. Jelenleg nem ismerek olyan, a tárcámhoz tartozó vállalatot, amely privatizációra érett, így megfelelő módon értékesíthető lenne - nyilatkozta Hónig Péter.

A miniszter a napokban kérte fel a MÁV és a Volán-társaságok vezetőségét arra, hogy készítsen ajánlatot arra, miképpen tudnák javítani a vállalat eredményességét, hogyan faraghatnák le a költségeket úgy, hogy közben javuljon a szolgáltatás színvonala. Ez jelenthet járattörléseket is - derül ki az interjúból.


Az utazási kedvezmények átalakításával kapcsolatban a miniszter azt mondta, egyelőre nincs döntés. Már azzal is elégedett lennék, ha belátható időn belül valamilyen módon kimutatható lenne, hogy pontosan mennyi utas milyen arányú kedvezményekkel közlekedik - fogalmazott. Hozzátette: nem elvonásokon gondolkodik.


Még nincsenek konkrét tervek a földgázár-támogatás átalakítására. A Magyar Energia Hivatalban most készülnek a különböző számítási modellek - mondta a miniszter. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.