Megszorítások a Cathay Pacificnél

Rosszul megy a Cathay Pacificnek. Ázsia harmadik legnagyobb légitársasága egymilliárd dolláros rekorddeficitet hozott össze fél év alatt, s most újabb leépítéseket, takarékossági intézkedéseket jelentett be.Dolgozóit arra kéri, menjenek fizetés nélküli szabadságra.

A cég hatalmasat bukott a határidős üzemanyag-vásárlási üzleteken: magas olajárakon szerződött szállítóival, ám időközben a fekete arany jegyzése csaknem a harmadára esett vissza. A hongkongi cég most minden nélkülözhető vagyontárgyát dobra veri, hogy tőkéhez jusson.

A Cathay Pacific a vagyoneladás mellett pénteken újabb költségcsökkentő lépéseket jelentett be. A hongkongi tőzsdéhez eljuttatott közleményében jelzi, hogy teherszállító (cargo) üzletágát a megrendelések drasztikus visszaesése miatt részlegesen, a tervek szerint 11 százalékkal - leépíti.

Utasszállító kapacitásait májustól 8 százalékkal csökkenti, míg kínai leányvállalatánál, a Dragonairnél 13 százalékos visszafogást rendelt el. Emellett a cég azzal a tiszteletteljes kéréssel fordult dolgozóihoz, hogy aki megteheti, egy időre menjen fizetés nélküli szabadságra. A társaság bevételei 22,4 százalékkal zuhantak a márciussal zárult pénzügyi negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, ez magyarázza a megszorító intézkedéseket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.