Megszabadul a Miramaxtól a Disney

Az elnök emberei (The West Wing) sorozatból is ismert színész, Rob Lowe, valamint a Colony Capital ingatlanfejlesztő cég is része annak a befektetőkonzorciumnak, amelyik 660 millió dollárért juthat hozzá a Miramaxhoz.

A Walt Disney, amely az elmúlt 17 évben a tulajdonosa a Weinstein-fivérek által alapított patinás filmgyártó-, főleg pedig filmforgalmazó cégnek, ebbe a hétvégén, több hónapos huzavona után egyezett bele. Az üzlet részleteit legkorábban szeptemberre dolgozzák ki, és azokra még az amerikai szövetségi versenyhatóságnak is rá kell bólintania.

Egy évig, egy kivezető szakaszban a WD még továbbra is forgalmaz Miramax-filmeket a The New York Times egy forrása szerint. A jövőben pedig a Disney, a Pixar és a Marvel temékekre összpontosít majd - közölte a médiacsoport főnöke, Robert Iger.

A Miramaxot a Disney már eddig is parkolópályára tette, miután kifutottak a 90-es évek alacsony költségvetésű sikerfilmjei. A cég egyik fő értékének ma a 700 darabos filmgyűjteményéhez fűződő jogokat tartják. Olyan munkák öregbítették a hírnevét, mint a Spy Kids, a Ponyvaregény (Pulp Fiction) vagy a Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.