Mégsem lesz előrehozott kötelező díjhirdetés

A Biztositas.huinternetes alkusz információ szerint - az előzetes tervek ellenére - idén mégis október 30-án jelennek meg nyomtatásban a biztosítók kötelező tarifái.

A Biztositas.huinternetes alkusz információ szerint - az előzetes tervek ellenére - idén mégis október 30-án jelennek meg nyomtatásban a biztosítók kötelező tarifái. Korábban arról volt szó, hogy mivel október 30-a idén vasárnapra esik, a PSZÁF szerette volna az autósok érdekében úgy módosíttatni a KGFB törvényt, hogy a díj idén két nappal korábban, azaz 28-án pénteken (a jövőben pedig minden év októberének utolsó munkanapján) kerüljön közzétételre.
Erre azonban az idei díjhirdetés előtt már nem kerül sor. A MABISZ mai konferenciáján bejelentették: a vasárnapi megjelenés miatt a díjak a Bors-ban és a Nemzeti Sportban fognak megjelenni. Ez  ugyan nem a legjobb megoldás, de a biztosítótársaságok a gyilkos verseny miatt egy perccel sem merik korábban kiadnitarifáikat, mint azt számukra a jelenleg hatályos törvény előírja. Az internetes oldal szerint ezzel igen rövid idő marad a kötelező biztosítási díjak alkuszok általi leprogramozására, de a portál azt ígéri, november elsején már kalkulálni tudnak a díjaikat ellenőrizni kívánóautósok.
 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.