Mégsem írja ki a szocialista kormány a közbeszerzést a kötelező védőoltásokra

Ez a kormány már nem írja ki a közbeszerzést a kötelező védőoltásokra, de előkészíti a következő kabinetnek. Az országgyűlés egészségügyi bizottsága tegnap tárgyalt erről a kérdésről, de az ülésen nem vett részt a Fidesz, mert azzal vádolja a kormányt, hogy lopni akar, mivel hétmilliárdos közbeszerzésről van szó - adta hírül az MR1-Kossuth Rádió.

A közbeszerzést csak előkészíti a kabinet - jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő. „Úgy készíti elő, hogy a következő kormánynak csak meg kell nyomni a gombot. Az előkészítés miatt semmilyenfajta késedelmet nem fog szenvedni az oltóanyagok beszerzése, de ez a kormány közbeszerzést nem ír ki, ezt rábízza majd a következő kormányra, hogy ő döntsön saját belátása szerint.”

A keddi bizottsági ülésen Székely Tamás egészségügyi miniszter még azt mondta, hogy veszélybe kerülhet a jövő évi kötelező védőoltási rendszer, ha késlekednek. A miniszter kedden még úgy számolt. hogy ha június elején írják ki a tendert, akkor csak abban az esetben lesz jövőre védőoltásunk, ha nem jön közbe semmi. Tehát ha senki nem óvja meg a döntést, és a gyártók is tartják az ütemtervet. Ezért Székely Tamás fontosnak tartotta, hogy még ez a kormány írja ki a közbeszerzést, s a döntést hozza meg a következő.

A Fidesz megnyugvással fogadta, hogy ez a kormány nem írja ki a tendert. Pesti Imre szakpolitikus szerint a kabinett csak egy bűncselekménygyanús ügyből hátrál ki.

Ez a kormány már nem írja ki a közbeszerzést a kötelező védőoltásokra, de előkészíti a következő kabinetnek
védőoltás, h1n1,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.