Megroggyant a hazai buliipar

A West Balkán-tragédia miatti intézkedések kiütötték a buliipart: a forgalom érezhetően csökkent, több ismert hely már lehúzta a rolót - írja a Pénzcentrum.hu.

A West Balkánban történt január 15-i tragédia után, múlt hét szerdán lépett életbe a zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó szigorítás - hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu. Ezentúl az ilyen rendezvényekhez engedélyt kell kérni a jegyzőtől, amit szigorú szakhatósági vizsgálatoknak kell megelőznie.

A kormányrendelettel kapcsolatban az Egyesület a Kulturált és Biztonságos Szórakoztatásért (EKBSZ), a Magyar Fesztiválszövetség, a Magyar Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége, valamint a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége nemtetszését fejezte ki. Véleményük szerint a szakmai szereplők kihagyásával készült rendelet életszerűtlen szabályozásai ellehetetlenítik a teljes szakmát.

A razziák hatástalanok, sokba kerülnek, emiatt félbeszakadnak a rendezvények, ami százezres-milliós bevételkiesést okoz - nyilatkozta Pálosi Boglárka, az EKBSZ elnöke. A februárban indult razziadömping után számos szórakozóhelyen észlelték a forgalomcsökkenést.

Ennek hatására több, korábban jól működő, nagy forgalmú hely zárt be átmenetileg vagy várhatóan véglegesen. Elsők között a fővárosi Instant húzta le a rolót, míg az Ötkertet, a Living Roomot és a RetroPolist hatósági ellenőrzést követően kényszerítettek rá ugyanerre. Később elesett az Almássy téri szabadidőközpont is. Vidékről is érkeztek hírek bezárásokról.

Az internetes oldalnak több parti-beszállító, így a Coca-Cola Magyarország illetve a jeget biztosító Ice Cube Hungary Kft. is érezhető visszaesésről számolt be. A taxicégek ezt nem igazolták vissza, de sokan - például az alkoholgyártók - elzárkóztak a nyilatkozattól.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.