A pánik után megnyugodtak az erstés ügyfelek

Csütörtök reggel nem voltak sorok az Erste bankfiókjai előtt, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a pénzintézet szerdai közleményei eredményeként a hangulat normalizálódott, ma már nem tapasztaltak fokozott pénzkivonást – mondta sajtótájékoztatóján Harmati László vezérigazgató-helyettes.

A fokozott szerdai ügyfélérdeklődés földrajzilag lokalizált volt. Főleg három-négy fiókot érintett, elsősorban debreceni egységeket. A pénzkivonás mértéke bőven a kezelhető szint alatt volt. Az Erste részesedése a lakossági megtakarításokból 15 százalék körül van – ehhez képest ez a három-négy fiókban tapasztalt, a szokottnál nagyobb pénzmozgás nem volt jelentős.

Harmati László és Tenke Gábor lakossági termékfejlesztési igazgató a sajtótájékoztatón
Harmati László és Tenke Gábor lakossági termékfejlesztési igazgató a sajtótájékoztatón
Korponai Tamás / Népszabadság

A rémhírek terjesztésekor nem csak azzal szemben merülhet fel a büntetőjogi felelősség, aki az elsődleges „forrás", vagyis aki elindít egy ilyen folyamatot. Az is felelősségre vonható, aki a terjesztésében közreműködik, vagyis például továbbküld egy ilyen hamis információkat tartalmazó e-mailt – hívta fel a figyelmet Harmati.

Az Erste együttműködik a Magyar Nemzeti Bankkal és a nyomozó hatósággal, illetve maga a bank is mindent megtesz azért, hogy kiderítse, ki vagy kik állnak a rémhír mögött. Az Erste pénzügyi helyzetének stabilitásához nem férhet kétség – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.