Megnyugodni látszik a magyar piac

Bár a nyitást követő percekben jelentős mértékben esett a tőzsde hétfő reggel főként az OTP árfolyamának zuhanása miatt, a kezdeti pánik után délelőtt már stabilizálódni látszik a piac.

A BUX több mint 5 százalékot esett a hétfői kereskedés első negyedórájában elsősorban amiatt, hogy az OTP árfolyama a tőzsde nyitása után pár perccel 10 százalékot meghaladó mértékben, 4350 forintra csökkent. A BUX minimuma a hétfő reggeli esés során 20159,83 pont volt.

A tíz százalékot meghaladó esés miatt felfüggesztették az OTP papírjainak kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, azonban annak újraindítását követően a részvény árfolyama erősödni kezdett, rövid idő alatt 4630 forintig is nőtt az értéke. Az OTP erősödésével a BUX is stabilizálódni látszik 20500 pont körül.

A bankpapír árfolyama nyitáskor 4815 forint volt. Az OTP kereskedését már pénteken is felfüggesztették, 10 százaléknál nagyobb gyengülés miatt, amelyet akkor az államcsőddel kapcsolatos magyar politikusi kijelentések váltottak ki.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a hétfő reggeli esés mögött a rossz nemzetközi piaci hangulat mellett azok a hétfőn reggel kiszivárgott hírek állhatnak, amelyek szerint a jövőben a bankok nyereségének több mint egyharmadát különadó formájában elvenné az új kormány.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.