Google a nyolckerben - Megmutatják, mit tud az internet

Startupoknak és fiataloknak nyitott oktatóközpontot a Google a nyolcadik kerület kellős közepén. A cél megmutatni, hogyan használhatják ki az internetes lehetőségeket.

Közép-európában is egyedülálló oktatási központot nyitott a Google a nyolcadik kerületi Grund területén: a funkcionális és modern berendezésű sokoldalú helyszínen évente háromezer ember vehet részt összesen 150 ingyenes tréningen és oktatáson. Elsősorban a kis- és közepes vállalkozások képviselőit, diákokat és startup cégek embereit várják a Google Ground néven megnyitott létesítménybe, ahol azt kívánják demonstrálni, hogy a vállalkozások üzletileg és kreatív szinten mit tudnak kihozni az internet adta lehetőségekből.

google
google

- A Goolge a nyolcadik kerületre mint startup központra tekint, ez is indokolta a helyszínválasztást - mondta Szelei Szabolcs, a cég marketing menedzsere, hozzátéve: egy sor startup cég működik a kerületben, s sok Budapestre költöző vállalkozó szellemű fiatal is ebben a kerületben kezdi meg fővárosi létét. A szakember szerint azért fontos a kis és startup vállalkozások támogatása, mert sosem lehet tudni, milyen ötlet növi ki magát nemzetközi sikerré - ilyen például a prezi, amely a világ vezető prezentációs alkalmazása lett.

– A világ vezető vállalatainak átlagéletkora ma 18 év, tíz éve még 62 volt, s minden jel szerint ma még sok cég nem is létezik azok közül, amelyek 2025-ben ebbe a körbe tartoznak majd – vélik a világ első számú technológiai cégénél.

Az internet a kutatások szerint csak Magyarországon a GDP 3,9 százalékához járult hozzá 2010-ben. Ez 5,1 milliárd dollárt jelent. Számtalan magyar kis- és közepes vállalkozás, vagy akár konkrét iparág profitál az internetből. A 65-70 milliárdosra becsült magyarországi fogászati turizmus iparágban például 10 vendégből 9 külföldről érkezik és túlnyomó többségük, 50-60 százalékuk az internetes hirdetéseken keresztül talál a fogászatokra. Csak a Google keresőben évente átlagosan több mint egymilliószor keresnek célzottan magyar fogászati kezeléseket külföldiek az interneten. Ez a trend csak fokozódik, hiszen jelenleg 2,7 milliárd ember online a világban, 2025-re a kutatások hétmilliárdra számítanak, ráadásul egy embernél átlagosan 7-8 olyan berendezés lesz majd, amely csatlakozik az internetre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.