Megmenekült a csődhelyzetből a Szenna Pack

Túlélte a csődhelyzetet a magyar magántulajdonban lévő Szenna Pack Csoport. Az aeroszolpalackok gyártását végző vállalatnak új tulajdonosa lett.

Az alumínium aeroszolpalackok gyártásával foglalkozó Szenna Pack Csoport – melynek tagjai a Szenna Pack Kft. és a Szenna Pack Trade Kft. – és az ezen iparágban globális piacvezető Exal Corporation magyarországi leányvállalata, a Boxal Hungary megállapodást kötöttek, melynek értelmében a Boxal Hungary megvásárolja a Szenna Pack Csoport teljes eszközállományát. A tranzakciót megelőzően csődvédelem alatt álló, magyar magántulajdonban lévő Szenna Pack Csoport a tranzakció eredményeképpen sikeresen megállapodott hitelezőivel, melynek révén újraindulhat a gyártás, 120 munkavállalója megkapja elmaradt bérét, akiknek az ügylet révén biztosított a továbbfoglalkoztatásuk.

A tranzakció jelentőségét az adja, hogy hazánkban rendkívül ritka a sikeres csődegyezség, arra ráadásul nemigen volt még példa, hogy a csődegyezség egy külső szakmai befektető belépése révén valósuljon meg. Az ügylet lezárására a csődegyezség bíróság általi jogerős jóváhagyását követően, 2012. februárban került sor.

A tranzakció tárgyalása idején egy luxemburgi székhelyű csomagolóipari társaság, az Ardagh ajánlatot tett arra, hogy az Exaltól megvásárolja az Exal európai érdekeltségeinek döntő részét, beleértve a Szenna Pack Csoport eszközeit is, így a Szenna Pack Csoport eszközeinek új végső tulajdonosa az Ardagh lett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.