Meglepte részvényeseit a Boeing

Szép lassan beérik a Boeing üzletpolitikája is, amiben segít a légiközlekedés globális sikerszériája is: a Boeing repülőgépgyár a várakozásoknál sokkal jobb eredményeket jelentett a második negyedévről.

Alighanem komoly bónuszokat osztogatnak és nagy ünnepségeket rendeznek a napokban Chicagoban, a Boeing főhadiszállásán, valamint a washington állambéli Everettben, ahol a kutatás-fejlesztés és a gyártás egy jelentős része zajlik. Erre legalábbis minden okot ad a repülőgépgyár idei második negyedéves jelentése: 941 millió dollárra növelte profitját a cég, így a részvényenkénti eredmény 1,25 dollár lett. Az elemzők részvényenkénti 98 centet vártak.

Csak egy kis számmisztika: a tavalyi év azonos időszakában a 787 millió dollár lett, ami egyfelől jelentős különbség, másfelől, a cég zászlóshajójának számító repülőgép is pont ezt a számot kapta típusjelzésként. (2010 második negyedében 19 centtel kevesebb, 1, 06 dollár nyereség jutott egy részvényre.)

Ami a bevételeket illeti, pontosan egymilliárd dollárral növekedtek, egy év alatt, ami nem is csoda, hiszen két új típus, a már említett 787-es és a korábbi jumbo néven elhíresült modell új változata, a 747-8i is ebben az évben kerül az ügyfelekhez, előbbi a japán ANA-hoz, utóbbi pedig elsőként a Lufthansához – igaz, ez utóbbi átadás áttolódhat a következő naptári évre A kiváló negyedéves számok mellett a cég megemelte az éves várakozásait: a 3,90 és 4,10 dollár közötti sávról 3,80 és 4 dollár közötti sávra.

A pozitív hírek hatására, tőzsdenyitás előtt a Boeing papírjai 2 százalékkal 71,69 dollárra drágultak.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.