Megkezdődött a húsvét előtti nagy ellenőrzés az élelmiszerpiacon

Országos ellenőrzési akció indított az élelmiszerlánc-felügyelet. Az ellenőrök a pácolt, füstölt és egyéb tradicionális húsvéti húsok és édesipari termékek minőségét vizsgálják országszerte.
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Zsigó Róbert az idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést, a március 1. és 28. közötti időszakra  - közölte az FM kedden.

    Az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által koordinált akció során a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, főként a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást és az édesipari termékeket. Az ellenőrzés kiterjed a különféle borokra, egyéb szeszes italokra, a szezonális zöldségekre, gyümölcsökre, e termékek előállítóira és forgalmazóira. 
    A hatóság munkatársai az élőállat, elsősorban a nyúl és a bárányszállításokat is különös figyelemmel ellenőrzik ebben az időszakban - olvasható a tárca közleményében.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.