Megkapta az engedélyt az önkormányzati vízközmű

Megkapta a 2029. januárig szóló működési engedélyt a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivataltól az Egyesült Regionális Önkormányzati Víziközmű (ERÖV) Zrt., amely 53 településen végez ivóvíz- és csatornaszolgáltatást – jelentette be Horváth István (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere hétfőn Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
Ács Rezső, a tolnai megyeszékhely szintén Fidesz-KDNP-s alpolgármestere, a zrt.-t létrehozó önkormányzati társulás elnöke elmondta: az energiahivatal januári engedélye hiánypótlás után most vált véglegessé. Az ERÖV Zrt. 198 ezer fogyasztói egyenértékkel jelenleg Tolna megye legnagyobb víziközmű-szolgáltatója – tette hozzá.

Az év eleji állapothoz képest tizeneggyel csökkent az ellátott települések, és 133 ezerről 107 ezerre a fogyasztók száma. A társulás vezetője ezt azzal magyarázta, hogy a Tamási térségében fekvő települések képviselő-testületei az ERÖV Zrt.-hez való csatlakozásról döntöttek, utóbb mégis a DRV Zrt.-hez csatlalkoztak. A fogyasztói egyenérték ugyanakkor jelentősen, 32 ezerrel nőtt, ami annak köszönhető, hogy több cég és intézmény számára végez szolgáltatást a társaság.

Artim Andrásné, a 237 főt foglalkoztató zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy a cég idén 4 százalékos béremelést hajtott végre; amit a hatékonyság növelésével tudtak kigazdálkodni.

A bruttó 26 milliárd forint értékű vagyont működtető cég alaptevékenységből származó, idei várható árbevétele 2,9 milliárd forint lesz, közel 3,7 millió köbméter ivóvizet értékesít, és 4,2 millió köbméter szennyvíz elvezetéséről gondoskodik.

A társulás vezetője arra is kitért, hogy közel 14 milliárd forint értékű beruházás van folyamatban vagy kezdődik hamarosan a zrt. működési területén fekvő harminc településen. A többségében ivóvízminőség-javító programok, csatornahálózat-építések között kiemelkedik a 6,5 milliárd forintos beruházással 2015-ben befejeződő, új szekszárdi vízbázis építése. A fejlesztésre azért van szükség, mert a város korábbi – jelenleg lezárt – lőtéri vízbázisán 1993-ban feltárt diklóretilén-szennyezés számítások szerint 2017-re elérheti a most üzemelő ivóvízkutakat.

A Fadd-dombori Duna-parton készülő vízbázis üzemeltetője az ERÖV Zrt. lesz; „a zrt. felkészült arra, hogy az új műtárgyakat megfelelően üzemeltesse, és ezzel Szekszárdnak hosszú távra biztosítsuk az egészséges ivóvizet" – mondta Ács Rezső.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.