Megkaphatják pénzüket a Megyeri híd építői

Pénzükhöz juthatnak a Megyeri híd építésén dolgozó vállalkozások, a kínai vevő ugyanis kifizette a Ganz Híd-, Daru-, Acélszerkezetgyártó Zrt. telephelyének vételárát. A több mint hárommilliárd forint fedezetet nyújt a mintegy ötven károsult közel kétmilliárd forintos követelésére.

Miután a vásárló kínai cég kedden kifizette a Ganz Híd-, Daru-, Acélszerkezetgyártó Zrt.-nek a telephelyéért járó több mint 3 milliárd forintot, a társaság ebből kifizetheti a Megyeri híd építésénél keletkezett közel 2 milliárdos adósságát – mondta az MTI-nek a károsultakat képviselő Horváth László, az Artjob Kft. kereskedelmi igazgatója.

Megyeri híd
Megyeri híd

Varga Gusztáv, a Ganz Acél vezérigazgatója még korábban megígérte a hídon dolgozó cégnek, hogy ha a Ganz Acél megkapja a józsefvárosi, Golgota utcai telephelyért a vételárat, abból kifizeti a tartozásait A Ganz Acél az 50 cégnek közel 2 milliárd forinttal tartozik, a legkisebb követelés 600 ezer forint, a legnagyobb pedig meghaladja a 100 millió forintot.

Horváth László elmondta, hogy a vételár megérkezése óta nem tudtak kapcsolatba lépni Varga Gusztávval, de remélik, hogy erre még a héten sor kerül. Ellenkező esetben a jövő héten újra demonstrálni fognak, ahogy azt januárban is tették.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.