Mégis vinnék a gázt a szlovákok

A múlt hét óta változott a helyzet: Szlovákia mégiscsak igényt tartana arra a napi 1,5 millió köbméter földgázra, amit Gyurcsány Ferenc ajánlott fel számára, miután kiderült, a hazai tartalékok mellett bőven jut a szomszédok megsegítésére is.

A szlovák partner hivatalosan értesítette a Molt, hogy a felajánlott napi 1,5 millió köbméter földgázt fogadni szeretné, ha erre a technikai lehetőség biztosított - jelentette be Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a Nabucco földgázvezeték előkészítésének és megvalósításának folyamatát segítő parlamenti eseti bizottságának hétfői ülésén Budapesten - írja az MTI.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön jelezte, hogy készen állunk kisegíteni az energetikai válsághelyzetben lévő Szlovákiát, amennyiben arra Pozsony igényt tart. Akkor Robert Fico kormányfő kitérő választ adott. Magyarország egyébként azt is felajánlotta, hogy villamos energiát is szállít az orosz gázszállítások kimaradása és az erőművi balesetek miatt kritikus állapotban lévő szlovák energiaellátó rendszer számára.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.